آشنایی با برزیل

آشنایی با برزیل

برای آشنایی با کشور برزیل، بهتر است بدانیم که برزیل با نام رسمی جمهوری فدراتیو برزیل، یک کشور مستقل در قاره آمریکای جنوبی است. برزیل با مساحت ۸٬۵۱۵٬۷۶۷ کیلومتر مربع که ۵۵٫۴۵۵ کیلومتر آن را آب شامل می‌شود، و با جمعیت ۲۱۲٬۷۳۲٬۰۰۰ نفر، هفتمین کشور پرجمعیت در جهان است.

پایتخت آن برازیلیا و زبان رسمی آن پرتغالی برزیلی است.

برزیل مستعمره امپراتوری پرتغال بوده و این کشور تنها کشور قاره آمریکا است که مردم آن به زبان پرتغالی سخن می‌گویند. برزیل کشوری چندملیتی است و جمعیت آن متشکل از نژادهای اروپایی، سرخ‌پوستان آمریکا، آفریقائی و آسیائی است.

مذهب اصلی این کشور کاتولیک کلیسای رم است.

بخش اعظم جنگل‌های آمازون در خاک برزیل واقع شده‌است.

زبان پرتغالی برزیل فاقد هر گونه استاندارد رسمی در مورد تلفظ است و با توجه به هر منطقه ممکن است تلفظ‌ها تغییر کند.

عموماً بر این اعتقاد هستند که نام این کشور برگرفته از pau-brasil است، نوعی درخت که مهاجران اولیه برای آن ارزش بسیاری قائل بوده‌اند، گرچه برخی بر این باورند که نام برزیل برگرفته از نام جزیره اسطوره‌ای برزیل است که در قرون وسطی در اروپا از آن بسیار یاد شده‌است.

 

تقسیمات کشور

کشور برزیل یک فدراسیون است که از ۲۶ ایالت و یک منطقه فدرال تشکیل شده‌است، که در مجموع ۲۷ واحد فدرال را تشکیل می‌دهند.

ایالات برزیل

ایالات برزیل استقلال چشمگیری از دولت در نظام قانون‌گذاری، تأمین اجتماعی دولتی و نظام مالیاتی دولتی دارند. رهبری دولت هر ایالت را فرماندار در اختیار دارد که توسط آرای عمومی انتخاب شده و نیز هر ایالت دارای مجلس خاص خود نیز هست.

هر ایالت دارای شهرداری‌های خاص خود است که شهرداری‌ها نیز شورای قانون‌گذاری و شهردار خاص خود را دارند، که دارای استقلال بوده و از دولت فدرال و دولت ایالتی نیز مستقل هستند. یک شهرداری ممکن است چندین شهرک را نیز در بر بگیرد، اما این شهرک‌ها فاقد دولتی مستقل هستند.

قوه قضائیه در سطح ایالتی و فدرال در مناطق سازمان‌دهی یافته و کومارکاس نامیده می‌شود. هر “کومارکاً ممکن است شامل چندین شهرداری باشد.

 

شهرها

  • برازیلیا: یکی از مهم‌ترین شهرهای کشور برزیل و پایتخت آن است که در ارتفاعات این کشور قرار دارد. این شهر به طور کلی دارای زیرساخت‌های مدرن است و ساختمان‌های تجاری و مسکن‌های زیادی در آن دیده می‌شود.

  • ریو دو ژانیرو: پایتخت قبلی این کشور بود که در جنوب شرقی برزیل و در سواحل اقیانوس اطلس واقع شده است. ریو دو ژانیرو از سال 1763 تا 1960 پایتخت بوده است.

  • سائوپائولو: یکی از شهرهای مهم و ثروتمند کشور برزیل است که دارای جمعیت زیادی بوده و آسمان‌خراش‌های دیدنی و جنگل‌های انبوهی دارد. تنوع غذاهای سائوپائولو از بقیه شهرهای برزیل بیشتر است.

  • فورتالزا: از دیگر شهرهای بسیار مهم برزیل است و دارای دیدنی‌های گسترده‌ای است. این کشور برای تپه نوردی و ماهی‌گیری بسیار عالی است. این شهر سواحل زیبا و مراکز خرید زیادی دارد.

  • ریو: دارای مناطق زیبای گردشگری از جمله مجسمه مسیح، باغ وحش و پارک ملی تیژوکا، موزه‌ی تاریخ ملی و … می‌باشد. این شهر دارای جاذبه‌های طبیعی مانند کوه کله‌قندی زیبا است.

  • پاراتی: از دیگر شهرهای مهم در کشور برزیل است که در سواحل خلیج ایها گراند قرار دارد و بهشتی از جنگل‌های استوایی محسوب می‌شود. این شهر دریای زمردی دارد و کوه‌های ساحلی آن نیز در امتداد ساحل سبز کشور برزیل به رشد خوبی رسیده‌اند.

  • رسیف: دارای آبراه‌ها و پل‌های متعددی است. این شهر تاریخی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شهرهای سواحل شمال شرقی کشور برزیل محسوب می‌شود که مقصد بسیاری از توریست‌ها در سفر به برزیل است.

  • اولیندا: از شهرهای استعماری در کشور برزیل است، این شهر بالای یک تپه زیبا قرار دارد و دور تا دور آن را درختان زیبا فرا گرفته‌اند. این شهر رستوران‌های خوبی دارد و کارگاه صنعتی این شهر بسیار عالی است.

  • مانائوس: از دیگر شهرهای مهم برزیل محسوب می‌شود که یک مقصد توریستی بی‌نظیر بوده و در شکوفایی صنعتی رتبه خوبی داشته است.

  • سالوادور: که در شرق برزیل و در ساحل اقیانوس اطلس جا گرفته، برای بازدید از فستیوال‌های عجیب و جالب گزینه خوبی است. این شهر تاریخی، محله‌های رنگارنگ زیادی دارد.

آشنایی با برزیل

پرچم برزیل

 نماد و پرچم برزیل یکی از معروف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین پرچم‌ها در جهان است. این پرچم از یک زمینه سبز با یک لوزی زرد بزرگ در مرکز تشکیل شده است.

در مرکز لوزی، یک دایره آبی قرار دارد که 27 ستاره سفید پنج‌پر در آن دیده می‌شوند. یک نوار منحنی سفیدرنگ نیز در اطراف دایره آبی قرار دارد که شعار ملی برزیل “Ordem e Progresso” به معنای “نظم و پیشرفت” بر روی آن نوشته شده است.

تمامی این رنگ‌ها دارای معانی و مفاهیم خاصی هستند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • رنگ سبز: نماد جنگل‌های بارانی آمازون

  • رنگ زرد: نماد طلا و ثروت طبیعی

  • رنگ آبی: نماد آسمان و اقیانوس

  • ستاره‌های سفید: نماد 26 ایالت

  • یک ستاره بزرگ: نماد پایتخت کشور

این پرچم در سال 1889 پس از انقلاب جمهوری‌خواهی در این کشور، به عنوان پرچم رسمی تصویب شد

آشنایی با برزیل

جغرافیا

برزیل منطقه وسیعی را بین مرکز آمریکای جنوبی و اقیانوس اطلس در بر می‌گیرد و شرقی‌ترین کشور قاره آمریکا است. این کشور با کشورهای اروگوئه، آرژانتین، پاراگوئه، بولیوی، پرو، کلمبیا، ونزوئلا، سورینام و گویان فرانسه هم‌مرز است.

در حقیقت، برزیل به جز اکوادور و شیلی با تمامی دیگر کشورهای آمریکای جنوبی مرز مشترک دارد؛ و همچنین بزرگ‌ترین کشور قاره آمریکای جنوبی است.

برزیل دارای زمین‌های کشاورزی وسیع و جنگل‌های استوایی است؛ و با داشتن منابع طبیعی گسترده و نیروی کار غنی، قدرتمندترین اقتصاد آمریکای جنوبی است.

عواملی چون اندازه، آب و هوا و منابع طبیعی غنی این کشور را متمایز کرده‌است. برزیل پنجمین کشور از لحاظ وسعت در جهان بعد از کشورهای روسیه، کانادا، چین و آمریکا است؛ و در قاره آمریکا (شمالی و جنوبی) سومین کشور از لحاظ وسعت می‌باشد.

عوارض زمین در برزیل نیز تنوع بسیار زیادی دارد که شامل تپه‌ها، کوه‌ها، جلگه‌های پست و زمین‌های بایر است. ارتفاع بیشتر مناطق برزیل بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ متر است. مناطق مرتفع اصلی بیشتر در قسمت جنوبی کشور قرار دارند و کلاً بخش جنوبی کشور ناهموارتر است.

از دیگر ویژگی‌های جغرافیایی برزیل وجود رود آمازون در این کشور است که بزرگ‌ترین و پرآب‌ترین رود دنیا و دومین رود طویل جهان است. این رود به اقیانوس اطلس می‌ریزد.

 

آب و هوا

برزیل از تنوع آب و هوایی زیادی برخوردار است؛ اما بخش بزرگی از آن دارای آب و هوای گرمسیری است و پوشیده از جنگل‌های بارانی آمازون که در حوضه آبریز رود آمازون به‌وجود آمده‌اند.

با این حال، برزیل دارای پنج نوع آب و هوا است که عبارتند از:

  • گرمسیری در مرکز

  • کوهستانی

  • نیمه‌خشک در شمال شرقی

  • استوایی در شمال

  • معتدل در جنوب

آب و هوای استوایی به صورت بسیار بارز در شمال این کشور دیده می‌شود. این مناطق به صورت واقعی فصل خشک ندارند و در واقع فصل خشک آنجا تنها کمتر از فصل بارانی بارش دارد، اما آن میزان بارش هم قابل توجه است.

آشنایی با برزیل

تاریخ

تاریخ اولیه برزیل به مردم بومی بازمی‌گردد که در این کشور زندگی کرده و گروهی از شکارچیان بودند. این افراد برای غذاهای خود گاهاً به شکار حیواناتی نظیر گاو دریایی پرداخته و در رودخانه‌های برزیل ماهیگیری کرده و در نزدیکی سواحل صدف جمع‌آوری می‌کردند.

پس از آن، مردم برزیل به ندرت سبک زندگی خود را تغییر داده و به کشاورزی روی آوردند. بومیان مانیوک در این کشور به کشت ذرت و سیب‌زمینی پرداخته و برخی دیگر نیز پنبه و تنباکو کشت می‌کردند. بومیان گاهی گیاهان کشت شده را قطعه قطعه کرده و آن‌ها را می‌سوزاندند؛ سپس از خاکستر گیاهان به عنوان کود استفاده می‌کردند.

طبق تاریخ کشور برزیل، کشاورزان این منطقه به ساختن سبد و سفال پرداخته، در کلبه‌های چوبی ساده با سقف‌های کاهگلی زندگی کرده و در بانوج می‌خوابیدند. در این حال برخی از مردم همچنان به شیوه زندگی شکارچی-گردآورنده ادامه دادند.

پدرو آلوارس کابرال در 23 آوریل 1500 به صورت تصادفی به برزیل رسید و برای اولین بار این منطقه را کشف کرد. هرچند در ابتدا پرتغالی‌ها علاقه چندانی به برزیل نشان ندادند، با این حال بازرگانان پرتغالی در این منطقه ایستگاه‌های تجاری ساحلی راه‌اندازی کرده و چوب برزیل را صادر می‌کردند.

 

دوره استعمار برزیل

قوم توپی یکی از اولین اقوامی بود که با اروپاییان تماس برقرار کرد. در سال 1500، واسکودا گاما، کاشف پرتغالی، به ساحل برزیل رسید. داگاما در ابتدا تصور می‌کرد که این کشور بخشی از آسیاست، اما بعدها مشخص شد که این سرزمین یک قاره جدید است. پرتغالی‌ها به سرعت شروع به استعمار این کشور کردند.

دوره استعمار برزیل که با پرتغالی‌ها شروع شده بود به ندرت تغییر مسیر داد. در این راه، فرانسوی‌ها شروع به تجارت با سرخپوستان برزیلی کردند و از همین رو این تجارت و روابط باعث نگرانی پرتغالی‌ها شد. پس از آن، دولت پرتغال با ایجاد برخی اقدامات به استحکام پایه‌های خود در برزیل پرداخت.

یکی از این اقدامات، ایجاد شهرک در این منطقه بود. اولین شهرک در سال 1530 در سائو ویسنته توسط مردان برزیلی و به رهبری مارتیم آلفونسو دسوزا و به منظور تقویت ادعای پرتغال بر برزیل ساخته شد. در سال 1532، پادشاه سواحل برزیل را به 15 منطقه تقسیم کرد و هر منطقه را به اشراف و بازرگانان پرتغالی اعطا کرد، تنها به این شرط که اشراف مردم پرتغال را به مهاجرت به برزیل تشویق کنند.

طبق تاریخ کشور برزیل، در ابتدا افراد کمی از پرتغال به برزیل مهاجرت کردند. اما در سال 1549، پرتغال با پادشاه برزیل متحد شده و سالوادور را پایتخت خود قرار داد. در این زمان، فرماندار کل به نام توم دو سوسا منصوب شد و در نهایت در اواخر قرن شانزدهم با معرفی شکر و ایجاد مزارع قند، تحول عظیمی در کشاورزی این کشور به وجود آمد.

این مزارع توسط برده‌های آفریقایی اشغال شد و این برده‌ها در مزارع برزیل مشغول به کار شدند. در اوایل قرن هفدهم، صنعت شکر برزیل رونق گرفت و پس از آن برزیل به تامین‌کننده اصلی شکر اروپا تبدیل شد.

 

برزیل در قرن هفدهم

رونق صنعت شکر برزیل در قرن هفدهم آن‌قدرها هم سودمند نبوده و تماس با اروپایی‌ها برای مردم بومی این کشور فاجعه‌بار بود. از آنجایی که مردم در برابر انواع بیماری‌ها آگاهی و مقاومتی نداشتند، بسیاری از آن‌ها در بیماری‌های همه‌گیر جان باخته و به این صورت برزیل شاهد کاهش جمعیت بود. همچنین در این زمان، برخی از مردم بومی توسط مهاجرین و استعمارگران به بردگی در آمدند.

در اوایل قرن هفدهم، هلندی‌ها تصمیم گرفتند تا بخشی از برزیل را از آن خود کنند. این افراد در سال‌های 1624 و 1627 به امید تصرف، به پایتخت سالوادور حمله کردند، اما هر دو حمله ناموفق بود. در نهایت، هلندی‌ها در سال 1630 به سمت شمال حمله کرده و تا سال 1654 بخشی از خاک برزیل را اشغال کردند.

طبق تاریخ کشور برزیل، همچنین فرانسوی‌ها نیز در جستجوی استعمار برزیل بودند. به همین دلیل در سال 1555 در خلیج گوانابارا حملاتی را اجرا کردند که در نهایت در سال 1657 توسط پرتغالی‌ها و بومیان رانده شدند. پس از آن، پرتغالی‌ها ریو دو ژانیرو را تأسیس کردند تا ادعای خود را در این منطقه تقویت کنند. فرانسوی‌ها در سال 1612 قلمروهایی را به سمت شمال به دست آورده، اما در سال 1615 از برزیل رانده شدند.

 

کشف طلا در برزیل

به مرور زمان و حدوداً در اواخر قرن هفدهم، صنعت شکر کم اهمیت شد. اما پس از آن، در سال 1695، کشف طلا در برزیل نقطه عطف دیگری در تاریخ این کشور بود. کشف طلا موجب مهاجرت طیف وسیعی از افراد از سراسر دنیا به برزیل شد و در نتیجه، به مرور زمان میزان جمعیت تغییر کرد. با توجه به شرایط، پایتخت در سال 1763 به ریودوژانیرو منتقل شد.

با این حال، پس از سال 1760، رونق طلا محو شد و مردی به نام پومبال از سال 1750 تا 1777 بر برزیل حکومت کرد. او محصولات جدیدی مانند پنبه، کاکائو و برنج را معرفی کرد. در زمان حکومت این فرد، شکر نیز بخشی از رونق سابق خود را دوباره به دست آورد.

بر اساس تاریخ کشور برزیل، در قرن هفدهم خبر پیدا شدن رگه‌های افسانه‌ای از زمرد، الماس و طلا در میناس گرایس در لیسبون همه‌گیر شد و به مرور زمان برزیل شروع به صادرات 30000 پوند طلا در سال به پرتغال کرد. در طی سال‌های متوالی، بسیاری از شکارچیان ثروت، نجاران، سنگ‌تراشان، مجسمه‌سازان و نقاشان از اروپا برای ساختن شهرها به برزیل هجوم آوردند.

در سال 1763، پایتخت به دلایل مختلف سیاسی و اداری به ریودوژانیرو منتقل شد و برزیل با موفقیت از تهاجم سایر کشورهای اروپایی جلوگیری کرد و تقریباً شکل فعلی خود را به خود گرفت. این کشور پنبه و تنباکو را به شکر، طلا و الماس در فهرست صادرات خود اضافه کرد.

 

دوره استقلال برزیل

پس از رونق صادرات، دوره شکوفایی اقتصادی برزیل به مرور زمان آغاز شد. با باز شدن فضای داخلی، فرصت‌ها برای دامداری نیز افزایش یافت، اما پرتغال در این زمان به جای کمک به توسعه اقتصاد برزیل، گرایش به محروم کردن آن داشت. پس از آن، با ورود خانواده سلطنتی که توسط ارتش ناپلئون در سال 1808 از پرتغال بیرون رانده شدند، تغییرات عمده‌ای در برزیل ایجاد شد.

طبق تاریخ کشور برزیل، در سال 1807 ناپلئون به پرتغال حمله کرده و در سال 1808 پادشاه و دربارش به برزیل گریختند و ریودوژانیرو پایتخت امپراتوری پرتغال شد. سپس جمعیت این کشور به سرعت افزایش یافت و ساختمان‌های عمومی جدید، تئاترها و کتابخانه‌های جدیدی ساخته شد.

پادشاه پرتغال سعی داشت تا اقتصاد برزیل را رونق دهد. در سال 1808، او ممنوعیت صنعت تولید در برزیل را لغو کرد و به برزیلی‌ها اجازه داد تا آزادانه با همه کشورهای دوست، نه فقط پرتغال، تجارت کنند. از همین رو، بسیاری از صنعتگران و هنرمندان اروپایی به برزیل آمدند.

در حدود سال 1820، پادشاه پرتغال به کشور خود بازگشت، اما پسرش دام پدرو را به عنوان نایب‌السلطنه برزیل منصوب کرد.

در اکتبر 1821، دام پدرو به پرتغال فراخوانده شد، اما برزیلی‌ها او را متقاعد کردند که بماند. سپس در 7 سپتامبر 1822، دام پدرو از پرتغال جدا شده و برزیل را مستقل اعلام کرد و سرانجام با به رسمیت شناختن استقلال توسط پرتغال، در سال 1825 دوره استقلال برزیل رسماً آغاز شد.

 

برزیل در قرن نوزدهم

با این حال، سلطنت دوم پدرو به عنوان امپراتور برزیل کوتاه بوده و با امضای معاهده‌ای با بریتانیا در سال 1826 صاحبان مزارع و بومیان را از خود راند. پس از آن بود که بریتانیا با اعلام برزیل به عنوان کشوری مستقل موافقت کرد، اما تنها به شرطی که در عرض سه سال تجارت برده در این منطقه به صورت کامل متوقف شود. به صورت کلی، تجارت برده در برزیل در سال 1831 ممنوع شد، اما تا سال 1854 به صورت “غیررسمی” ادامه یافت.

بر اساس تاریخ کشور برزیل، دام پدرو در سال 1831 به نفع پسر پنج ساله خود، دام پدرو دوم، از سلطنت کناره‌گیری کرده و از آنجایی که پادشاه جدید تنها یک کودک بود، خلاء قدرت در برزیل ایجاد شده و در نهایت دوره‌ای از بی‌ثباتی به دنبال داشت. در سال 1835، فقرای پارا شورش کاباناژم را آغاز کرده و این شورش تا سال 1840 ادامه یافت.

در همین حین، شورش دیگری در باهیا در سال 1838 آغاز شد و در مواجهه با ناآرامی‌ها، دام پدرو دوم در 14 سالگی و در سال 1840 تاج‌گذاری کرد. او در نهایت ثابت کرد که یک حاکم توانا است و نظم را بازگرداند. برای اطلاع از شرایط اقتصادی حال این کشور و برآورد هزینه‌های زندگی می‌توانید با لمس عنوان هزینه‌های زندگی در برزیل تا حد زیادی با هزینه‌ها و قیمت‌ها در این کشور آشنا شوید.

 

جنگ اتحاد سه گانه

در سال‌های 1864-1870، برزیل و متحدانش آرژانتین و اروگوئه جنگ خونینی را با پاراگوئه آغاز کردند که به جنگ اتحاد سه‌گانه معروف شد و با پیروزی برزیل و متحدانش به پایان رسید. در همین میان، برزیل رونق قهوه را تجربه کرده و این محصول در سراسر دنیا بسیار محبوب شد. قهوه اولین بار در سال 1727 در آمازونیا کشت شده و در اواخر قرن 18 در سراسر برزیل گسترش یافت و از اواسط قرن نوزدهم رونق گرفت.

بر اساس تاریخ کشور برزیل، از حدود سال 1830 تا 1964، قهوه صادرات اصلی برزیل بوده و در دهه‌های 1870 و 1880، شبکه‌ای از راه‌آهن در سراسر برزیل ساخته شد که انتقال قهوه به بنادر را برای صادرات آسان‌تر کرد. از اواخر قرن نوزدهم، صنعت لاستیک در برزیل رونق گرفت و در کنار آن، کشت کاکائو نیز صنعت مهمی به حساب می‌آمد.

در دهه 1870، جمهوری‌خواهی در برزیل شروع به رشد کرد و سرانجام در سال 1889، ارتش سلطنت را سرنگون کرد و برزیل به جمهوری تبدیل شد.

 

برزیل در اوایل قرن بیستم

از دهه 1870، بسیاری از اروپایی‌ها برزیل را برای مهاجرت انتخاب کردند. در میان این افراد، تعداد زیادی ایتالیایی، آلمانی، ژاپنی و پرتغالی بودند. برزیل در اوایل قرن بیستم به شکوفایی خود ادامه داد و پس از آن، به مرور زمان، تقاضا برای قهوه برزیل سقوط کرد. دولت این کشور سعی کرد با خرید قهوه‌ای که نمی‌توانستند بفروشند به صاحبان مزارع کمک کند.

طبق تاریخ کشور برزیل، با این حال به مرور زمان مردم شروع به نارضایتی کردند و این اتفاقات منجر به انقلاب شد. پس از ماه‌ها خشونت، ارتش وارد عمل شده و گتولیو وارگاس را به عنوان رئیس‌جمهور منصوب کرد. وارگاس در سال 1937 دیکتاتور برزیل شد. وارگاس رژیم خود را ایالت جدید نامید و صنایعی مانند نفت، فولاد و برق را ملی کرد.

او همچنین دولتی آرام ایجاد کرد و رفاه کلی را برقرار کرد. وارگاس باعث رشد صنعتی در برزیل شد و در سال 1942 برزیل به جنگ علیه آلمان پیوست. با این حال، در نهایت در سال 1945 بود که ارتش وارگاس را مجبور به استعفا کرد و پس از آن با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، یوریکو دوترا پیروز شد. بر اساس تاریخ کشور برزیل، وارگاس در انتخابات بعدی در سال 1950 پیروز شد. این بار حکومت او با تورم و بدهی‌های ملی رو به رشد مواجه شد که در نهایت او را وادار به استعفا کرد و در نهایت به زندگی خود پایان داد.

 

حکومت نظامی در برزیل

پس از وارگاس، انتخابات دیگری برگزار شد و جوسلینو کوبیچک پیروز شد. در سال 1960، او پایتخت جدیدی در برازیلیا ایجاد کرد. اما در اوایل دهه 1960، برزیل با مشکلات اقتصادی بدتری مواجه بود و در سال 1964 ارتش دست به کودتا زد.

طبق تاریخ کشور برزیل، در این بین تمامی احزاب سیاسی ممنوع شده و اتحادیه‌های کارگری سرکوب شدند. رسانه‌ها تحت کنترل شدید بودند و در اواخر دهه 1960 و اوایل دهه 1970، حکومت نظامی در برزیل کم‌تر شد. این دوره همزمان با دوره رشد سریع اقتصادی به نام «معجزه اقتصادی برزیل» نیز بود.

طبق تاریخ کشور برزیل، رشد اقتصادی در آن دوره بیش از 10 درصد در سال بود، اما این رشد برای تمامی مردم سودمند نبود و بسیاری از مردم بسیار فقیر بودند. در دهه 1970، تورم شروع به افزایش کرد و نرخ بیکاری در برزیل به شدت بالا رفت. در نهایت، پس از اعتصاب کارگران در سائوپائولو در سال 1977، دوباره به اتحادیه‌های کارگری اجازه کار داده شد.

در دهه 1980، ارتش به سانسور در برزیل پایان داد و احزاب سیاسی شروع به شکل‌گیری کردند. آن‌ها تصمیم گرفتند که رئیس‌جمهور بعدی برزیل، که قرار بود در سال 1985 قدرت را در دست بگیرد، مستقیماً توسط مردم انتخاب نشود.

در عوض، رئیس‌جمهور توسط «کالج انتخاباتی» متشکل از نمایندگان کنگره و سناتورها انتخاب خواهد شد. اما در نهایت، کالج انتخابی مطابق میل رئیس‌جمهور عمل نکرد و تانکردو نئوس را انتخاب کرد.

 

برزیل در دوران معاصر

پس از نئوس، اندکی بعد درگذشت و خوزه سامی رئیس‌جمهور برزیل در دوران معاصر شد. سامی در حل مشکلات اقتصادی ناتوان بود و در نتیجه تورم افزایش یافت. در سال 1990، فرناندو کولور د ملو جایگزین او به عنوان رئیس‌جمهور شد، اما کولور د ملو به فساد متهم شد و در سال 1992 استعفا داد.

فرناندو هنریکه کاردوسو، وزیر دارایی او، طرحی را برای ایجاد ثبات اقتصادی معرفی کرد و در نهایت در اکتبر 1994، کاردوسو به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد. سپس در سال 2002، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا معروف به لولا به عنوان رئیس‌جمهور برزیل انتخاب شد و در سال 2011، دیلما روسف اولین رئیس‌جمهور زن برزیل شد.

در حال حاضر، صنایعی مانند خودروسازی، آهن و مواد شیمیایی بسیار پیشرفت کرده‌اند. در همین حال، در اوایل قرن بیست و یکم، جمعیت به سرعت افزایش یافته و در سال 2020 جمعیت به 212 میلیون نفر رسید.

 

سیاست

تا قبل از ۱۹۶۴، دوازده حزب موجود بود که به‌وسیله حکومت دیکتاتوری برانکو ممنوع از فعالیت شدند. حزب کارگر در قبل از آن هم یعنی در دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ وضعیت خوبی نداشت.

آن زمان، حکومت نیمه فاشیستی وارگاس و ونوو قانون کورپوراتیویستی را بر آن حزب تحمیل کرد. به هر حال، در ۱۹۶۴ دو حزب اتحاد ملی و جنبش دمکراتیک ملی رسماً از طرف دولت اعلام شد. هم‌اکنون کشور برزیل در زمره کشورهای دموکراتیک قرار دارد که انتقال قدرت در آن انجام می‌شود.

شکل حکومت یک جمهوری فدرال دموکراتیک با سیستم ریاستی است. رئیس‌جمهور هم رئیس کشور و هم رئیس دولت اتحادیه است و برای یک دوره چهار ساله با امکان انتخاب مجدد برای دومین دوره متوالی انتخاب می‌شود.

رئیس‌جمهور فعلی لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا است. رئیس‌جمهور وزرای کشور را که در دولت همکاری می‌کنند منصوب می‌کند.

 

اقتصاد

برزیل با در اختیار داشتن بخش‌های گسترده و توسعه‌یافته کشاورزی، معدن، تولید، خدمات و نیز نیروی کار، دارای تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) بیش از سایر کشورهای آمریکای لاتین است و این امر برزیل را تبدیل به قدرت اقتصادی منطقه کرده‌است.

برزیل در حال گسترش حضور خود در بازارهای جهانی است. مهم‌ترین صادرات برزیل شامل هواپیمای دارای بال ثابت، قهوه، وسایل نقلیه، سویا، سنگ معدن آهن، آب پرتقال، فولاد، منسوجات، کفش، گوشت و تجهیزات برقی است.

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، برزیل نهمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر برابری قدرت خرید و یازدهمین قدرت اقتصادی جهان از نظر نرخ داد و ستد بازار است. برزیل دارای اقتصاد متنوع درآمد متوسط است و نیز دارای تنوع از نظر سطح توسعه است.

بیشتر بخش صنعتی این کشور در بخش‌های جنوب و جنوب شرقی این کشور تجمع یافته‌است. منطقه شمال شرقی فقیرترین منطقه برزیل است، اما این منطقه نیز در حال جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید است.

برزیل دارای پیشرفته‌ترین بخش صنعتی در آمریکای لاتین است. صنایع برزیل که یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده‌است، از صنایع خودروسازی تا صنایع فولاد، پتروشیمی، رایانه، هواپیما و نیز کالاهای مصرفی بادوام را شامل می‌شود.

با توجه به افزایش ثبات اقتصادی که ماحصل اجرای طرح رئال است، بخش‌های تجاری برزیل و نیز واحدهای تجاری چند ملیتی سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در تجهیزات و فناوری جدید کرده‌اند، که بخش عمده آن از شرکت‌های آمریکای شمالی خریداری شده‌است. پتروبراس بزرگ‌ترین و قوی‌ترین شرکت نفتی برزیل است.

برزیل دارای صنعت گسترده و پیچیده خدمات نیز هست. در اوایل دهه ۱۹۹۰، بخش بانکداری ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی برزیل را به خود اختصاص داد.

 

گردشگری

برزیل، بزرگ‌ترین کشور آمریکای جنوبی، تقریباً نیمی از این قاره را اشغال کرده‌است. سواحل شن سفید، جزایر گرمسیری، کلان‌شهرهای پر از موسیقی، رقص و رنگ، و شهرهای استعماری جذاب در ۷۵۰۰ کیلومتر خط ساحلی طولانی قرار دارند.

برزیل در سال ۱۵۰۰ تبدیل به یک کلونی پرتغالی شد که به مدت ۳۰۰ سال تحت حکومت پرتغال قرار داشت. امروزه باقی‌مانده‌های این میراث در سراسر شهرهای تاریخی استعماری مشهود است.

نفوذ قدرت استعماری پرتغال را می‌توان در معماری، هنرهای تزئینی مانند کاشی‌های لعابی در کلیساها، صومعه‌ها و حتی زبان آنها به وضوح دید. برای گردشگران، برزیل هم بهشتی گرمسیری و هم یک مقصد فرهنگی مهیج با جاذبه‌هایی برای همه سلیقه‌هاست.

از هتل‌های ساحلی و سیاحت در جنگل‌ها گرفته تا موزه‌های هنر جهانی و ریتم‌های پالس کارناوال برزیل. از جمله جاذبه‌های توریستی برزیل می‌توان به آبشارها، تالاب‌های پر از حیات وحش، بیابان‌های بکر و جنگل‌های دست‌نخورده آمازون که در آن چندین قبیله بدون هیچ ارتباطی با سایر نقاط جهان جدا از هم زندگی می‌کنند، اشاره کرد.

حیات وحش

برزیل اکوسیستم متنوعی دارد و تنوع زیستی جانوری و گیاهی در این کشور بسیار زیاد است به‌طوری‌که کارشناسان انواع گیاهان و جانوران در این کشور را بالغ بر ۲ میلیون نوع تخمین زده‌اند.

پستانداران بزرگ در این کشور شامل جگوار، لئوپارت که هر دو نوعی پلنگ هستند و خوک‌های وحشی، خوکان خرطوم‌دار، مورچه‌خوارها، تنبل‌ها، روباه‌ها، اپوسوم و گورکن هستند. گوزن در جنوب برزیل به وفور یافت می‌شود و میمون‌ها نیز در جنگل‌های پر باران شمالی زیست می‌کنند.

اما در سالیان اخیر، بسیاری از عوامل انسانی و اقدامات مانند ساخت بزرگراه، قطع درختان برای مصرف چوب آن‌ها، کشاورزی و زراعت، استخراج معادن و ساخت سد که باعث زیر آب رفتن بخشی از دره‌ها شده‌است، این اکوسیستم غنی را تهدید می‌کند.

برزیل با ۱۵٪ تا ۲۰٪ تنوع زیستی جهان، بزرگ‌ترین تنوع زیست در میان تمامی کشورهای دنیا را دارد.

آشنایی با برزیل

قوانین عمومی در برزیل

در برزیل، مردم در مراسم‌های ورزشی سعی می‌کنند از لباس‌های خاصی استفاده کنند و کسی که این لباس‌ها را استفاده نکند، قانون‌شکنی کرده است. در این کشور، مردم در وعده ناهار غذاهای چرب نمی‌خورند.

آن‌ها در صبحانه از میوه‌های گرمسیری و همین‌طور آبمیوه‌های خوش‌طعم استفاده می‌کنند. برنج و لوبیا از بخش‌های خوش‌طعم غذاهای برزیل محسوب می‌شود.

 

تنوع ظاهری مردم برزیل

مردم برزیل از نظر ظاهری بسیار از یکدیگر متفاوت هستند؛ زیرا این کشور جمعیتی چند فرهنگی دارد که از ترکیبی از اقوام اروپایی، آفریقایی و بومی تشکیل شده است.

به همین دلیل، زنان برزیلی می‌توانند از نظر رنگ پوست، مو و چشم بسیار متفاوت باشند. زنان برزیلی پوست تیره یا متوسط دارند. موهای آن‌ها اغلب قهوه‌ای یا مشکی است و چشمان آن‌ها معمولاً قهوه‌ای یا سبز است.

 

مذهب

بر اساس سرشماری IGBE:

  • ۷۴ درصد از مردم برزیل کاتولیک هستند. برزیل دارای بیشترین شمار کاتولیک‌ها در بین کشورهای جهان است.

  • شمار پیروان مذهب پروتستان در حال افزایش است، این شمار در سال ۱۳۸۸ خورشیدی به ۴.۱۵ درصد می‌رسید.

  • ۴.۷ درصد از جمعیت برزیل خود را بی‌دین می‌دانند.

  • روح‌گرایان ۳.۱ درصد از جمعیت برزیل را تشکیل می‌دهند (حدود ۳.۲ میلیون نفر).

  • ۸.۱ درصد طرفداران دیگر مذاهب هستند. برخی از این مذاهب عبارت‌اند از کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان (۹۰۰٬۰۰۰ نفر)، شاهدان یهوه (۶۰۰٬۰۰۰ نفر)، بوداگرایی (۲۱۵٬۰۰۰ نفر)، یهودیت (۲۳۰٬۰۰۰ نفر) و اسلام (۲۷٬۰۰۰ نفر).

  • ۰.۳ درصد از مذاهب سنتی آفریقا همچون کاندومبله، ماکومبا و اومباندا.

  • برخی به ترکیبی از مذاهب مختلف، همچون کاتولیک، کاندومبله و مذهب بومیان آمریکا اعتقاد دارند.

 

ورزش

فوتبال محبوب‌ترین ورزش در برزیل است و این کشور شهرت بسیاری به خاطر فوتبالیست‌های مشهور خود دارد.

از جمله آنان می‌توان این افراد را نام برد: لئونیداس داسیلوا، ماریو زاگالو، پله، گارینچا، جرزینیو، روبرتو ریولینو، کارلوس آلبرتو تورس، زیکو، سوکراتس، کاره‌کا، دونگا، رای، برانکو، روماریو، به‌به‌تو، جرجینیو، کلودیو تافارل، رونالدو، ریوالدو، کافو، روبرتو کارلوس، جیووانی البر، جونینیو پرنامبوکانو، آدریانو (بازیکن فوتبال، زاده ۱۹۸۲)، دیگو ریباس، روبینیو، رونالدینیو، کاکا، پاتو، نیمار، فیلیپه کوتینیو.

تیم ملی فوتبال برزیل «سلسائو»، پنج بار تاکنون جام جهانی فوتبال را از آن خود کرده‌است. والیبال دومین ورزش محبوب این کشور است و تاکنون سه بار قهرمانی جهان، دو بار قهرمان جام جهانی، ده بار قهرمان لیگ جهانی و دو بار هم قهرمانی المپیک را به دست آورده‌است. جیبا مشهورترین والیبالیست برزیلی است.

برزیل در دیگر ورزش‌های بین‌المللی نیز به موفقیت‌هایی دست یافته‌است، که مهم‌ترین آنان عبارت‌اند از بسکتبال، تنیس، ژیمناستیک و مسابقات اتومبیل‌رانی فرمول یک.

فوتبال ساحلی، که در سواحل ریودوژانیرو پای گرفته‌است. بوسابال، ترکیبی از والیبال، فوتبال و کاپوئیرا، که بر روی پلاستیک یا تور انجام می‌شود. فوتوالی، ترکیبی از فوتبال و والیبال، که بر روی شن نیز آن را بازی می‌کنند. فوتسال، یا فوتبال سالنی، گونه رسمی فوتبال داخل سالن. جیو-جیتسوی برزیل، که یک شاخه از جودوی ژاپن است. وال تودو، یک ورزش رزمی. کاپوئیرا، یک هنر رزمی برگرفته از ورزش‌های آفریقا. بریبول، یک نوع والیبال آبی.

 

مردم

برزیل دارای تنوع زیستی بسیار زیادی است و بسیاری از نژادها و گروه‌های قومی را در خود جای داده‌است. حدود ۴۸ درصد از مردمان این کشور سفیدپوست، ۴۲ درصد دیگر دورگه، ۸ درصد سیاه‌پوست و ۰.۵ درصد آسیایی هستند. میانگین سنی جمعیت آن‌ها نیز حدود ۲۹ سال است و عمده آن‌ها در جنوب شرقی ساکن هستند.

در کل، برزیلی‌ها نوادگان چهار گروه مهاجر هستند:

  • سرخ‌پوستان آمریکا، بومیان برزیل، که نوادگان گروه‌های انسانی هستند که در حدود ۹۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، از سیبری به سمت برزیل مهاجرت کردند و با عبور از تنگه برینگ به برزیل رسیدند.

  • استعمارگران پرتغالی، که از زمان کشف برزیل در سال ۱۵۰۰ تا زمان استقلال این کشور در سال ۱۸۲۲ به این کشور مهاجرت کردند.

  • بردگان آفریقایی که از سال ۱۵۳۰ تا پایان دوران انتقال برده در سال ۱۸۵۰ به برزیل وارد شدند.

  • گروه‌های متنوع مهاجران از اروپا، آسیا و خاورمیانه که در اواخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم به برزیل پا گذاشتند.

 

فرهنگ و موسیقی

موسیقی برزیل مانند مردمانش متنوع است. مشهورترین نوع موسیقی برزیل سامبا است. در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ نوعی موسیقی به نام بوسانوا در ساحل‌های ریو دو ژانیرو شکل گرفت. نوازندگانی مانند استن گتز با بردن این موسیقی به آمریکا آن را جهان‌گیر کردند. آهنگ «دختری از ایپانما» ساخته آنتونیو کارلوس ژوبیم معروف‌ترین بوسانوای برزیل است و به آهنگی استاندارد تبدیل شده‌است.

هایتور ویا-لوبوس آهنگساز برزیلی نیز با آمیختن نغمه‌های محلی برزیل با روش‌های موسیقی کلاسیک، معروف‌ترین آهنگساز موسیقی مدرن برزیل است.

چند چیز برزیل را در دنیا به شهرت رسانده‌است:

  • یکی در فوتبال که تیم ملی این کشور با داشتن نوابغی مانند پله تا رونالدینیو و پنج دوره قهرمانی در جام جهانی، دنیا را محو هنر ستارگان بی‌مانند خود کرده‌است.

  • دیگری قهوه برزیل که این کشور بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده انواع و اقسام قهوه به تمام دنیا می‌باشد.

  • در ضمن جشن کارناوال برزیل که همه ساله در ایام نخستین سال جدید میلادی در شهرهای این کشور به‌وسیله گروه‌های گوناگون اجرا می‌شود، بسیار مشهور است.

 

فرهنگ مردم برزیل

در برزیل، سوغاتی و هدیه دادن از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر به خانه یک فرد از کشور برزیل دعوت شدید، بهتر است با خود گل یا هدیه‌ای کوچک به همراه داشته باشید. زیرا اگر هدیه به همراه نداشته باشید، احتمال اینکه صاحب خانه از شما دلگیر شود زیاد است. در این کشور، کادو به محض ارائه باز می‌شود.

استفاده از رنگ‌های بنفش و سیاه در هدیه در برزیل ممنوع بوده و جنبه بدی دارد.

در این کشور تنوع قومی و نژادی زیادی دیده می‌شود؛ به این ترتیب وجود آداب و رسوم‌های مختلف در این کشور طبیعی است. مردم برزیل سعی می‌کنند به سنت‌های خود پایبند باشند و این موضوع در سنت‌های روزمره نیز دیده می‌شود.

مردم برزیل خود را متعهد به سنت‌های قدیمی می‌دانند. خانواده در این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است و مهمانی‌های خانوادگی زیادی در این کشور برگزار می‌شود. در برزیل، افراد سالخورده جایگاه بالایی دارند.

 

فرهنگ مهمانی در برزیل

اگر تمایل دارید که ارتباط دوستانه‌ای با مردم برزیل داشته باشید، شناخت فرهنگ و آداب و رسوم آنها بسیار حائز اهمیت است.

فرهنگ مهمانی در برزیل بدینگونه است که زمانی که به میهمانی دعوت شدید، نیم ساعت الی یک ساعت دیرتر از ساعت تعیین شده به میهمانی بروید؛ چون این بخشی از فرهنگ مردمی آنجاست. یکی دیگر از موارد فرهنگ میهمانی، هدیه دادن و هدیه گرفتن است.

معمولاً در برزیل میهمان برای میزبان هدیه می‌برد. یکی از هدیه‌هایی که در این کشور رایج است، گل ارکیده می‌باشد که زیبایی خاصی دارد و باعث خرسندی میزبان می‌شود. اما حتماً به این نکته توجه داشته باشید که گل ارکیده بنفش هدیه نبرید!

آداب معاشرت در کشور برزیل بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم مردم این کشور است. زمانی که به برزیل سفر می‌کنید، خواهید فهمید که آنها مردمانی خونگرم و صمیمی هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید برزیلی‌ها با ایرانیان رفتار مشابهی هنگام ملاقات با دیگران دارند. آن هم این است که موقع دیدار با یکدیگر، گونه یکدیگر را می‌بوسند.

یکی دیگر از آداب معاشرت مردم برزیل در هنگام صحبت با یکدیگر این است که آنها هنگام صحبت با یکدیگر فاصله‌شان را کم می‌کنند و نزدیک هم می‌ایستند. این فرهنگ آن‌ها معمولاً برای افراد مهاجر خوشایند نیست، ولی نشان‌دهنده صمیمیت آن‌ها با یکدیگر است.

 

رنگ ها در فرهنگ برزیل

رنگ‌ها معنا و مفاهیم خاص خود را دارند. بعلاوه، رنگ‌ها در هر کشوری با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه معنای متفاوتی دارند. برای مثال، در فرهنگ و آداب و رسوم برزیل، رنگ‌های مشکی و بنفش به معنای غم و اندوه هستند و در مراسمات سوگواری از آن‌ها استفاده می‌شود.

 

مشاهیر علمی، ادبی و سیاسی و هنری برزیل

برنو ملو، یک هنرپیشه و بازیکن فوتبال برزیلی بود که از فیلم‌های او می‌توان به “اورفه سیاه” اشاره کرد. خوزه لیوگو یکی از بهترین بازیگران برزیل است که توانست جوایز زیادی به‌دست آورد.

 

بهترین رستوران های کشور برزیل

مسئولین کشور برزیل با توجه به ورود مسافران و گردشگران بی‌شمار به کشور، تصمیم‌های مهمی در زیرساخت‌های خود گرفته‌اند و امروزه با وجود رستوران‌های بسیار در سطح کشور شاهد راه‌اندازی رستوران‌های متعددی در انواع و اقسام کشور هستیم. در این بخش، می‌خواهیم به معرفی برخی از رستوران‌های کشور برزیل بپردازیم:

رستوران آسمان: رستوران آسمان یکی از لوکس‌ترین رستوران‌های کشور برزیل است که با داشتن محوطه و محیطی باز به بهترین شکل ممکن از مسافران و توریست‌ها پذیرایی می‌کند. قبل از هر کاری باید برای سپری کردن لحظاتی به یاد ماندنی در این رستوران، اقدام به رزرو میز کنید.

رستوران موکوتو: رستوران موکوتو یکی دیگر از مدرن‌ترین و شیک‌ترین رستوران‌های برزیل است. شما با حضور در این رستوران می‌توانید دست‌پخت لذیذ بهترین سرآشپزهای برزیل را میل کنید. این رستوران یکی از معروف‌ترین رستوران‌های سائوپائولو است که در اغلب روزهای سال پرتردد و شلوغ است.

رستوران دریایی: اگر علاقه زیادی به غذاهای دریایی دارید، پیشنهاد می‌کنیم رستوران دریایی را در اولویت انتخاب‌های خود قرار دهید. در این رستوران انواع مختلف غذاهای دریایی به صورت حرفه‌ای پخته و سرو می‌شود. البته در نظر داشته باشید که قیمت غذاهای این رستوران تا حدودی گران است.

 

بهترین مراکز خرید برزیل

از بهترین مراکز خرید کشور برزیل می‌توان به بازار شاپینگ اشاره کرد که یکی از لوکس‌ترین و معروف‌ترین بازارهای خرید در این کشور است.

از دیگر بازارهای خرید نیز می‌توان به بازار خرید ولیج مال، مرکز خرید لبلون و مرکز خرید فیرا هیپی د آیپانما اشاره کرد. شما می‌توانید در هر یک از بازارهای خرید این کشور سوغات بسیار زیبا و جالبی را برای دوستان و آشناهای خود خریداری کنید. برخی از این سوغاتی‌ها شامل قهوه، شیرینی بریگادیرو و صنایع دستی می‌باشند.

 

اختلاف ساعت برزیل با ایران

تفاوت ساعتی کشور برزیل با ایران حدود ۶ ساعت است. یعنی ساعت برزیل حدود ۶ ساعت از ایران عقب‌تر است. به عنوان مثال، اگر در ایران ساعت ۱۲:۰۰ ظهر باشد، در برزیل ساعت ۶:۰۰ صبح است.