مقدمه ای در مورد صادرات انجیر ایرانی و کاربردهای آن

نجیر، میوه‌ای با تنوع نزدیک به ۶۰۰ گونه، یکی از محبوب‌ترین انواع آن، انجیر ایرانی به رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای است. به دلیل نوع محصول، فروش و صادرات انجیر بیشتر به صورت فرآوری‌شده انجام می‌شود؛ البته نوع تازه آن نیز از طریق هواپیما به کشورهای اروپایی برای خام‌خوری ارسال می‌گردد.

انجیر، میوه بومی خاورمیانه و آسیای غربی است که درخت آن به نام فیکوس کاریکا شناخته می‌شود. فیکوس کاریکا همان انجیر معمولی است که در بسیاری از مناطق گرمسیری کشت می‌شود.

کشورهای بزرگ تولیدکننده انجیر:    1.ایران   2.ترکیه  3.مصر  4.مراکش

موارد استفاده از انجیر1.خشک 2.تازه  3.کمپوت 4.مربا 5.آرد 6.سرکه انجیر

 

این تنوع در استفاده از انجیر، آن را به یکی از محصولات مهم در بازارهای داخلی و بین‌المللی تبدیل کرده است

تنوع انجیر نزدیک به ۶۰۰ گونه است اما انجیر ایرانی به صورت سیاه و قهوه ای از محبوب ترین انجیر های موجود در بازار است. به دلیل نوع محصول، فروش و صادرات انجیر به صورت فرآوری شده بیشتر صورت می گیرد البته نوع تازه آن نیز از طریق هواپیما برای کشور های اروپایی جهت خام خوری ارسال می شود.

انجیر و کاربردهای آن

از انجیر می توان در تهیه مربا، بستنی، یا به شکل تازه استفاده کرد. میوه آن به شکل خشک، تازه، کمپوت، مربا، آرد و مارمالاد به مصرف می رسد.

از آنجایی که نگهداری و انتقال میوه تازه انجیر بسیار دشوار می باشد بیشترین استفاده آن به صورت فرآوری شده می باشد؛ همچنین سرکه انجیر نیز دارای طعم شیرین و دلچسبی می باشد که برای انواع ترشی و سالاد استفاده می گردد.

خواص انجیر ایرانی

انجیر خشک به خاطر خواص بیشماری که دارد تقاضای بسیار زیادی دارد و فروش آن بسیار زیاد است. ولی باید انجیر تازه و امسالی را خرید و هرگز انجیرهای سردخانه‌ای و یک سال مانده را خریداری نکنید، زیرا به آن‌ها گاز شیمیایی زده می‌شود تا خراب نشوند.

راهنمایی خرید انجیر:سعی کنید انجیری را خریداری کنید که مستقیم از باغ آورده شده باشد و تازه باشد. وقتی کارتن را باز می‌کنید، باید بوی انجیر بدهد و هنگام خوردن، سفت و خشک نباشد، بلکه نرم و گوشتی باشد. این انجیرها برای طب سنتی بسیار استفاده می‌شوند و نسخه‌های زیادی برای درمان بیماری‌ها از آنها نوشته شده است.

برای درمان یبوست، تقویت سیستم ایمنی و بیماری‌های گوارشی، کافیست چند عدد انجیر خشک دیم و کوهی استهبان را در یک لیوان آب بگذارید و بعد از 10 ساعت، شربت آن و خود انجیر را مصرف کنید. این روش هم یک غذای کامل است و هم برای درمان بیماری‌ها مفید می‌باشد

از انجیر می توان در تهیه مربا، بستنی، یا به شکل تازه استفاده کرد. میوه آن به شکل خشک، تازه، کمپوت، مربا، آرد و مارمالاد به مصرف می رسد.

صادرات انجیر از ایران

یران به جهت دارا بودن آب و هوای متنوع، از لحاظ تولید محصولات کشاورزی از تنوع بالایی برخوردار است و در زمینه صادرات برخی محصولات نیز جایگاه ویژه‌ای در جهان دارد. در این میان، تولید و صادرات انجیر ایرانی تازه و خشک یکی از اقداماتی است که هر ساله ارز قابل توجهی را نصیب کشور می‌کند و توجه به ظرفیت‌های تولید و ایجاد ارزش افزوده در این بخش می‌تواند به اوضاع اقتصادی کشور کمک کند.

انجیر (Fig) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۰۸۰۰۴۲۰ شناخته می‌شود. این کد شامل انجیر خشک و تازه می‌باشد.

ایران نیز در رتبه پانزدهم صادرات انجیر خشک یا تازه قرار دارد. هند، آلمان، فرانسه، آمریکا و اتریش به ترتیب بیشترین میزان واردات انجیر را دارند.

به جهت اینکه صادرات زمینی این نوع میوه‌ها به دلیل خراب شدن صورت نمی‌گیرد، امکانات هوایی هم محدود است و صادرات چندانی ندارد و عمدتاً به صورت میوه خشک، سرکه، شیره و کنسانتره به خارج از کشور صادر می‌شود

بنابراین انجیر تازه هم در زمره محصولاتی است که از نبود بسته‌بندی و نامناسب بودن امکانات صادراتی رنج می‌برد و از ارزآوری این میوه ایرانی که می‌تواند در بازارهای جهانی کسب کند، مغفول مانده‌ایم.

این محصول از لحاظ کیفیت عالی بوده و طرفداران زیادی در جهان دارد.

بهتر است بدانید که استان فارس بزرگترین تولیدکننده انجیر ارگانیک به دلیل استفاده نکردن از سموم و کودهای شیمیایی کشاورزی در ایران است.

استان فارس در میان استان‌های کشور بیشترین نرخ تولید انجیر خشک را در دست دارد و در میان شهرستان‌های این استان، شهرستان استهبان بیشترین تولید انجیر خشک را در استان دارد.

انجیر در استان فارس و شهرستان استهبان به دو صورت دیمی و آبی تولید می‌شود. لازم به ذکر است درصد بالایی از شیوه کشت انجیر این استان به صورت دیمی می‌باشد.

انجیر خشک نیز در این استان به صورت طبیعی و کارخانه‌ای تولید می‌شود. شهرستان استهبان قطب تولید انجیر خشک در کشور است. انجیر این شهرستان بسیار مرغوب است و صادرات بسیار عالی به سرتاسر جهان دارد

انجیر ایرانی

افزایش صادرات انجیر خشک در کشور

انجیر یکی از محصولاتی است که در کشور ما به مقدار زیادی تولید می‌شود. این میوه با ارزش دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی است و همچنین خواص بسیاری برای سلامتی دارد.

یکی از راه‌های افزایش صادرات انجیر خشک، ایجاد امکانات صادراتی متناسب با استانداردها و نیازهای بازارهای جهانی است.

برای این منظور باید تسهیلات بانکی برای صادرکنندگان انجیر خشک فراهم شود تا آن‌ها بتوانند به راحتی اقدامات صادراتی را انجام دهند. همچنین باید امکان ارسال نمونه‌های انجیر خشک به بازارهای هدف فراهم شود تا مشتریان محتمل بتوانند کیفیت محصول را ارزیابی کنند و به آن اعتماد کنند

همچنین برای افزایش صادرات انجیر خشک باید بازارهای هدف مناسب را شناسایی کرد. در این راستا باید تحقیقات انجام داد تا بدانیم که کدام کشورها علاقه‌مند به خرید انجیر خشک محصول ما هستند و با استفاده از روش‌های بازاریابی مناسب، به همین بازارها محصول خود را عرضه کنیم.

نباید فرصت تعریف شده را از دست داد و باید سرمایه‌گذاران خارجی را به کشور جذب کرد تا بتوانیم با تأمین بودجه و همکاری با تجار و کارگزاران خارجی، صادرات را گسترش دهیم

برترین کشورها در صادرات انجیر را بشناسید

عمده صادرات انجیر از کشور ترکیه با سهم ۴۹ درصدی در بازار جهانی انجام می‌شود. افغانستان با ۱۹ درصد، اتریش، اسپانیا و هلند هر کدام با ۴ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، ایران در رتبه پانزدهم صادرات انجیر خشک و تازه قرار دارد.

جالب است بدانید که بیشترین انجیر تولیدی در جهان در منطقه خاورمیانه تولید می‌شود. سالانه در جهان بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن انجیر تولید می‌شود که میزان تولید سالانه ایران چیزی حدود ۷۰ هزار تن است.

بررسی بازارهای صادراتی انجیر

چین، ترکیه، آلمان، عراق، کویت، روسیه و ایتالیا دارای بیشترین ظرفیت واردات انجیر هستند و کانادا و عمان در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در کشورهای امارات، ویتنام و ژاپن، بازار واردات انجیر اشباع شده است و صادرات به آن‌ها سود زیادی ندارد.

یکی از مشکلاتی که همواره در بحث صادرات مطرح بوده، موضوع بسته‌بندی محصولات کشاورزی است که باید طبق استانداردهای جهانی انجام شود. اما در برخی موارد به دلیل فقدان دستگاه‌های مناسب، محصولات به صورت فله و بدون ارزش افزوده به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شوند.

بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی برای صادرات انجیر از ایران را کشورهای هند، چین و ترکیه دارا هستند. ایران نزدیک‌ترین ارتباط صادراتی را با عراق دارد

انواع انجیر ایرانی

انجیر ایرانی دارای کیفیت بالا و خوب، گوشتی بوده و از نظر رنگ زرد و سفید بوده و همچنین از نظر طعم بسیار خوش طعم بوده و بیشتر مناسب فروش به صورت آجیلی می باشد.

انجیر ضعیف و دارای کیفیت پایین تر برای تولید فراورده های انجیر بوده و بیشتر در عطاری ها کاربرد دارد .این انجیر خوراکی و گوشتی بوده ولی از نظر رنگ بیشتر خرمایی و لاکی رنگ است.

انجیر انواع مختلفی دارد که به‌طورکلی می‌توان آنها را به دو دسته انجیر خشک و انجیر تازه تقسیم کرد. در ادامه به انواع انجیرهای ایرانی صادراتی اشاره می‌کنیم:

انواع انجیر خشک ایرانی:

1.انجیر خشک استهبان: این نوع انجیر از مرغوب‌ترین و معروف‌ترین انجیرهای خشک ایران است که در شهرستان استهبان استان فارس تولید می‌شود. انجیر استهبان دارای پوست‌نازک، گوشت قهوه‌ای روشن و طعم شیرین و دلچسبی است.

2.انجیر خشک نیریز: این نوع انجیر نیز از مرغوب‌ترین انجیرهای خشک ایران است که در شهرستان نیریز استان فارس تولید می‌شود. انجیر نیریز دارای پوست ضخیم‌تر از انجیر استهبان، گوشت قهوه‌ای تیره و طعم شیرین و ملس است.

3.انجیر خشک کادوسان: این نوع انجیر در شهرستان کادوسان استان مازندران تولید می‌شود. انجیر کادوسان دارای پوست ضخیم، گوشت قهوه‌ای تیره و طعم شیرین و کمی ترش است.

انواع انجیر تازه

1.انجیر تازه سبز: این نوع انجیر در اواخر فصل بهار و اوایل فصل تابستان به بازار عرضه می‌شود. انجیر تازه سبز دارای پوست سبز، گوشت سفید و طعم شیرین و ملسی است.

2.انجیر تازه سیاه: این نوع انجیر در اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز به بازار عرضه می‌شود. انجیر تازه سیاه دارای پوست سیاه، گوشت بنفش و طعم شیرین و کمی ترش است.

3.انجیر تازه قهوه‌ای: این نوع انجیر در اواسط فصل تابستان به بازار عرضه می‌شود. انجیر تازه قهوه‌ای دارای پوست قهوه‌ای، گوشت قهوه‌ای روشن و طعم شیرین و دلچسبی است.

انواع انجیر صادراتی

          • انجیر خشک گرید۱۰۱ (AAA):گرانقیمت ترین نوع انجیر خشک است که شامل دانه هایی با رنگ روشن (سفید و زرد) و سایز نسبتا درشت (بزرگ تر از ۲۴ میلیمتر) می باشد و دانه های انجیر خشک در این نوع تماما باز و بدون دانه‌های ریز و تیره رنگ است.
          • انجیر خشک گرید۱۰۱ (AA): شامل دانه هایی به رنگ روشن(سفید و زرد) و سایز درشت میانگین ۲۲ میلیمتر می باشد. در این نوع، دانه های انجیر خشک حداکثر ۹۰% دهن باز و دارای حداکثر ۴% دانه‌های تیره رنگ می باشد
          • انجیر خشک گرید۱۰۱ (A):شامل دانه هایی به رنگ روشن(سفید و زرد) و سایز بین ۱۴ تا ۲۲ میلیمتر می باشد. در این نوع، دانه های انجیر خشک حداقل ۲۵% دهن باز و دارای حداکثر ۱۵% دانه های تیره رنگ می باشد.
          • انجیر خشک گرید (AA):شامل دانه هایی به رنگ روشن(سفید و زرد) و سایز میانگین ۲۰ میلیمتر می‌باشد. در این نوع، دانه های انجیر خشک حداقل ۴۵% دهن باز و دارای حداکثر ۴% دانه های تیره رنگ می باشد.
          • انجیر خشک گرید (A): شامل دانه هایی به رنگ زرد و قهوه ای و سایز میانگین ۲۰ میلیمتر می باشد. در این نوع، دانه های انجیر خشک بیشتر دانه ها با دهان بسته و حداقل ۲۵% دهن باز می باشد.
          • انجیر خشک گرید (B):شامل دانه هایی به رنگ قهوه ای و خاکستری با سایز میانگین ۱۴ میلیمتر می‌باشد. در این نوع، دانه های انجیر خشک بیشتر دانه ها با دهان بسته و حداقل ۳% دهن باز می‌باشد.
          • انجیر پرس شده گرید (A):شامل دانه های مرطوب انجیر که به وسیله دستگاه به صورت قرص پرس شده و دارای رنگ روشن است که در بسته بندی های ۲۵۰ و ۴۰۰ و ۵۰۰ گرمی عرضه می شود.
          • انجیر پرس شده گرید (B): شامل دانه های مرطوب انجیر که به وسیله دستگاه به صورت قرص پرس شده و دارای رنگ تیره تری نسبت به گرید A است که در بسته بندی های ۲۵۰ و ۴۰۰ و ۵۰۰ گرمی عرضه می شود.

          قابل ذکر است که بیشترین میزان انجیر صادراتی ایران در غالب کیفیت A و AA به دیگر کشورها صادر می شود.

انجیر ایرانی

بازاریابی بین المللی انجیر صادراتی

بازاریابی انجیر ایرانی صادراتی بر روی جامعه هدفی متشکل از خرده فروشی های کوچک و فروشگاه های زنجیره ای کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در سراسر جهان متمرکز شده است.

بسیاری از شرکت های تولیدی در سراسر جهان استراتژی بازاریابی خود را بر روی بازاریابی دیجیتال متمرکز کرده اند. هر ساله فروش آنلاین نسبت به فروش سنتی ۱۵ درصد رشد را نشان می دهد. این رقم نشان می دهد بسیاری از صاحبان کسب و کار ها به فکر استفاده از ظرفیت های بازاریابی دیجیتالی هستند.

انجیر خشک ایرانی صادراتی باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

این محصول باید دارای دانه های درشت، گوشتی و شیرین باشد. این میوه خشک باید ظاهر درخشان و رنگ روشن داشته باشد، بدون خرابی و آفت زدگی باشد و کاملا سالم باشد.
  • این نوع خشکبار صادراتی از انجیر های تازه باید بسیار با کیفیت و ارگانیک حاصل شود و شیوه های خشک کردن آن کاملا طبیعی باشد، یعنی در تهیه آن ازتیزاب یا مواد افزودنی استفاده نشود تا از این رو ارزش غذایی بالایی داشته باشد.
  • انجیر خشک صادراتی باید کاملا سورت شده و یک دست باشد و طعم و بوی کاملا طبیعی و دلنشین داشته باشد. هرچه انجیر شیرین تر و آبدار تر باشد، شکاف بزرگ تری در آن ایجاد می شود، بنابراین انجیر خشک درجه یک شکاف دار و شیرین است.
  • بسته بندی این میوه خشک بایستی بسیار شکیل و جذاب باشد و برای صادرات مناسب باشد.
  •  

گمرک برای تجارت انجیر

  • منطقه ویژه شهید رجایی یکی از مهمترین گمرک های تجارت این محصول به حساب می آید. البته به جز این گمرک ، گمرک های دیگری هم وجود دارد که تجارت این محصول را انجام می دهند.
  •  

نحوه بسته بندی انجیر

چون معمولاً انجیر به صورت خشک صادر می‌شود، در بسته ‌بندی تنوع زیادی وجود دارد و در انتخاب نوع بسته بندی آزادی عمل زیادی هست. هر چقدر بسته بندی زیبا تر و شکیل تر باشد می توانید سود بیشتری کنید و با هزینه بالاتری محصول را بفروشید.

 

میزان سود انجیر

برای این محصول نمی ‌توان میزان سود دقیقی در نظر گرفت.

انجیر در گروه های کیفیتی مختلفی قرار می گیرد مثل انجیر A ، انجیر A2 و قیمت هر کدام بسته به وزن و نوع بسته‌ بندی آن متفاوت است. یکی از روش های سود آوری در این محصول ، تجارت فرآورده های آن ، مثل مربا ، کمپوت ، سرکه و … است.

مراحل صادرات انجیر خشک

تهیه و آماده‌سازی محصول

 ابتدا نیاز است که انجیرهای تازه برداشت شده را خشک کنیم. این عملیات می‌تواند به صورت طبیعی با آفتاب خشک کردن یا به روش مصنوعی با استفاده از اجاق‌های خشک‌کننده انجام شود. در این مرحله، انجیرها باید به شکل خشک و با کیفیت مناسبی آماده شوند.

بسته‌بندی

 پس از خشک شدن انجیرها، باید آن‌ها را بسته‌بندی کنیم تا در حین حمل و نقل حفاظت شده و از آسیب دیدن جلوگیری شود. بسته‌بندی معمولاً در جعبه‌های کارتنی یا کیسه‌های پلاستیکی صورت می‌گیرد. همچنین، در این مرحله ممکن است برچسب‌ها و نشانه‌های لازم بر روی بسته‌بندی قرار داده شود.

انتقال به مراکز صادرات

پس از بسته‌بندی، انجیرهای خشک به مراکز صادراتی منتقل می‌شوند. این مراکز می‌توانند بنادر، فرودگاه‌ها یا پایانه‌های صادراتی باشند. در این مرحله، مستندات مربوط به صادرات نیز تهیه و انجام می‌شود.

ترخیص گمرکی

 پس از ورود به مراکز صادراتی، انجیرهای خشک نیاز به ترخیص گمرکی دارند. این شامل بررسی مدارک، پرداخت مالیات‌ها و عوارض صادراتی، و انجام فرآیندهای گمرکی مربوطه است.

حمل و نقل

 پس از ترخیص گمرکی، انجیرهای خشک آماده حمل و نقل به مقصد خارجی می‌شوند. این حمل و نقل ممکن است به وسیله ناوگان جاده‌ای، راه‌آهن، هوایی یا دریایی انجام شود. بسته به مقصد و شرایط صادرات، در این مرحله، توجه به شرایط نگهداری، دمای مناسب و ایمنی بار بسیار مهم است تا انجیرهای خشک بدون هرگونه آسیب به مقصد نهایی برسند.

تحویل به مقصد

 پس از رسیدن به مقصد خارجی، انجیرهای خشک به مشتری یا خریدار نهایی تحویل داده می‌شوند. در این مرحله، بسته‌بندی و شرایط انتقال باید بررسی شده و از سلامت محصول اطمینان حاصل شود.

صادرات مستندات

 در پایان، مستندات مربوط به صادرات، از جمله فاکتورها، حواله‌ها و گواهی‌های صادراتی به مراجع مربوطه ارائه می‌شوند تا صادرات رسمی شناخته شود و ثبت گردد.

به طور کلی، صادرات انجیر خشک شامل مراحلی مانند تهیه و آماده‌سازی محصول، بسته‌بندی، انتقال به مراکز صادرات، ترخیص گمرکی، حمل و نقل، تحویل به مقصد و صادرات مستندات است. این مراحل با همکاری نهادهای مربوطه، گمرک و شرکت‌های حمل و نقل انجام می‌شود تا صادرات انجیر خشک به صورت موفقیت‌آمیز انجام شود

انجیر ایرانی

مزایای تجارت و صادرات انجیر خشک ایرانی

صادرات انجیر خشک دارای مزایای فراوانی است که آن را به یک فعالیت تجاری بسیار خوب تبدیل می‌کند. در زیر به برخی از دلایلی که صادرات انجیر خشک خوب است، اشاره می‌کنیم:

بازار جهانی: صادرات انجیر خشک به صادرکنندگان امکان ورود به بازارهای جهانی را می‌دهد. انجیر خشک به عنوان یک محصول پرطرفدار در بازار جهانی شناخته شده است و تقاضای بالایی در کشورهای مختلف دارد. با صادرات انجیر خشک، شما قادر خواهید بود به بازارهای بین‌المللی دسترسی یابید و فروش خود را گسترش دهید و ثروت خود را زیاد کنید.

ماندگاری بالا: انجیر خشک به دلیل فرآیند خشک کردن، دارای ماندگاری بالایی است. این ویژگی باعث می‌شود که بتوانید محصول را برای مدت طولانی‌تری ذخیره کنید و به صورت صادراتی ارسال کنید. این امر از دست دادن محصول و تلفات مالی جلوگیری می‌کند و از اطمینان در ارائه محصول به مشتریان خارجی برخوردار می‌شود.

ارزآوری: صادرات انجیر خشک می‌تواند منجر به ارزآوری برای کشور شود. با ورود به بازارهای خارجی و فروش انجیر خشک به قیمت‌های بین‌المللی، شما درآمد زیادی به داخل کشور جذب می‌کنید. این درآمد می‌تواند به توسعه صنعت و اقتصاد کشور کمک کرده و فرصت‌های شغلی جدید را ایجاد کند.

افزایش ارزش افزوده: با تهیه و صادرات انجیر خشک، شما ارزش افزوده بیشتری به محصول خود می‌دهید.

قوانین گمرکی صادرات انجیر:

  • * انجیر صادراتی باید عاری از هرگونه آلودگی و بیماری باشد.
  • * انجیر صادراتی باید دارای رطوبت مناسب باشد.
  • * انجیر صادراتی باید در بسته‌بندی مناسب و بهداشتی قرار داشته باشد.
  • * ارائه گواهی بهداشت نباتات و گواهی استاندارد صادرات الزامی است.
  • * صادرات انجیر بدون مجوز وزارت جهاد کشاورزی ممنوع است.

کانتینر مخصوص صادرات انجیر چیست؟

کانتینر مخصوص صادرات انجیر به نوع و حجم انجیر، مسافت حمل و نقل و شرایط آب‌وهوایی مقصد بستگی دارد. در ادامه به انواع کانتینرهای مخصوص حمل انجیر به‌ صورت کامل اشاره می‌کنیم:

کانتینر یخچال‌دار: این نوع کانتینر برای حمل و نقل انجیر تازه در مسافت‌های طولانی و یا به مناطقی با آب‌وهوای گرم مناسب است. دمای داخل کانتینر یخچال‌دار می‌تواند تنظیم شود تا از فساد انجیر جلوگیری شود.

کانتینر خشک: این نوع کانتینر برای حمل و نقل انجیر خشک در مسافت‌های کوتاه و یا به مناطقی با آب‌وهوای خنک مناسب است.

کانتینر تهویه دار: این نوع کانتینر برای حمل و نقل انجیر در مسافت‌های متوسط و یا به مناطقی با آب‌وهوای معتدل مناسب است. تهویه در این نوع کانتینر به جلوگیری از فاسد شدن انجیر کمک می‌کند.

نکات مهم در انتخاب کانتینر برای صادرات انجیر:

نوع انجیر: انجیر تازه باید در کانتینر یخچال‌دار و انجیر خشک می‌تواند در کانتینر خشک یا تهویه دار حمل شود.

حجم انجیر: کانتینر باید با حجم انجیر متناسب باشد.

مسافت حمل و نقل: برای مسافت‌های طولانی، کانتینر یخچال‌دار مناسب‌تر است.

شرایط آب‌وهوایی مقصد: برای مناطق گرم، کانتینر یخچال‌دار و برای مناطق خنک، کانتینر خشک مناسب‌تر است.

هزینه حمل و نقل: کانتینر یخچال‌دار گران‌تر از کانتینر خشک و تهویه دار است.

انجیر ایرانی

بسته‌ بندی انجیر صادراتی چگونه است؟

بسته‌بندی مناسب برای انجیر صادراتی نقش حائز اهمیتی در حفظ کیفیت و ارزش‌افزوده محصول ایفا می‌کند؛ بنابراین، بسته‌بندی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که امکان دریافت محصول سالم و قابل‌ استفاده توسط مشتری را فراهم کند. 

همچنین، باید به نیازهای بازار و محدودیت‌های حمل و نقل توجه شود. در برخی از کشورها، بسته‌بندی باتوجه ‌به قوانین بهداشتی و ایمنی، الزامی است. روش‌های بسته‌بندی این محصول می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

جعبه‌های کرافت در بسته‌بندی انجیر: با استفاده از جعبه‌های کرافت، انجیر در برابر ضربه و خراش محافظت می‌شود و از نفوذ رطوبت و گردوغبار جلوگیری می‌کند. این نوع بسته‌بندی برای انجیرهای خشک و تر، مزیتی دارد.

جعبه‌های پلاستیکی در بسته‌بندی انجیر: باتوجه‌ به سبکی و قابلیت حمل و نقل، جعبه‌های پلاستیکی برای بسته‌بندی انجیرهای خشک بسیار مناسب هستند.

کیسه‌های بزرگ در بسته‌بندی:  رای ارسال انجیر به مقصد‌های دوردست، می‌توان از کیسه‌های بزرگ برای بسته‌بندی استفاده نمود. این نوع بسته‌بندی برای انجیرهای تازه، بسیار مناسب است.

ظروف پلاستیکی در بسته‌بندی:  استفاده از ظروف پلاستیکی برای بسته‌بندی انجیرهای خشک، به‌ خصوص در بازارهای خاص مانند فروشگاه‌های زنجیره‌ای مناسب است.

برای صادرات محصول خود به کشور برزیل می توانید از تجارب و راهنمایی های شرکت بازرگانی آترا اطلس استفاده بنماید.