صادرات شیشه
در بازار جهانی صادرات شیشه، کیفیت و نوآوری بسیار مهم است.
تولیدکنندگان ایرانی فعال در این بازار، با هدف تجاریسازی و توسعه فعالیتها در بازار جهانی، به فناوریهای نوین توجه ویژهای دارند.
بنا بر گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، تعداد کشورهای مقصد برای صادرات شیشهها و آینههای نانویی تولیدی توسط شرکتهای ایرانی در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۳۵ عدد رسیده است؛ که از این میان میتوان به کشورهایی نظیر برزیل، آلمان، ایتالیا، سوئد، اسپانیا، امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی و … اشاره نمود.
یکی از مواردی که توانسته میزان رقابتپذیری تولیدکنندگان ایرانی در این صنعت را افزایش داده و آنها را قادر به تولید شیشههای با کیفیت بالا نماید، دستیابی به فناوری استفاده از پوششهای چند منظوره جذب و ذخیره گرما است که در حال حاضر در ۱۵ نقطه از ایران، تولید و تجاریسازی شده و به کشورهای مختلف در چهار قاره آفریقا، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی و آسیا صادر میگردد.
از دیگر دلایل افزایش صادرات شیشه و آینه در ایران، میتوان به هزینههای تولید پایینتر در مقایسه با دیگر کشورها و به ویژه اروپا اشاره نمود که در نهایت به قیمت تمامشده کمتر محصولات در بازار جهانی انجامیده است.
جهت صادرات صنعت پررونق خود میتوانید با شرکت بازرگانی آترا اطلس مشاوره و راهنمایی داشته باشید.
مراحل تولید شیشه
فرآیند تولید این صنعت شامل چهار مرحله است:
1. آمادهسازی مواد اولیه
در اولین مرحله، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصول نهایی، با نسبتهای وزنی مشخصی با یکدیگر ترکیب میشوند. برخی از مواد اولیه عبارتند از: سیلیس، سنگ آهک و کربنات سدیم.
2. ذوب و تصفیه
ذوب مواد، بسته به مقدار و نوع شیشه تولیدی در کورههایی با ابعاد مشخص انجام میشود. تصفیه، ترکیب فرآیند شیمیایی و فیزیکی است که در محفظههای ذوب انجام میشود و در طی آن، تمامی حبابهای ایجاد شده در هنگام اختلاط شیشه مذاب، از آن خارج گردیده و به مخلوطی هموزن تبدیل میشود.
3. فرمدهی محصولات
مرحله فرمدهی در تولید شیشه عمدتاً شامل دو فرآیند است: فرمدهی داغ و فرمدهی سرد. در فرمدهی داغ، شیشه در دمای بالا قرار گرفته و به شکل نهایی بدل میشود. سپس در فرمدهی سرد، به تدریج خنک شده و استحکام مییابد. این فرآیندها با استفاده از قالبها و ابزارهای خاص انجام میشوند.
4. عملیات پس از فرمدهی
شامل عملیات تنشزدایی و پوششدهی محصولات است که قبل از بستهبندی آنها صورت میگیرد
صنعت شیشه در جهان
این صنعت همواره سهم خود را از کل اقتصاد جهان حفظ کرده و تولید آن در حال افزایش است. کشور چین با ۵۱٪ سهم، بیشترین تولید شیشه را دارد. پس از آن، اروپا با ۱۶٪ و سایر مناطق آسیا (بجز هند و چین) با ۱۲٪ از تولید را به خود اختصاص دادهاند. کشور هند نیز ۲٪ از تولید شیشه جهان را در اختیار دارد. ایران با تولید حدود ۲ میلیون تن انواع شیشه در سال، بیش از ۰.۵٪ از تولید جهانی را داراست.
ارزش بازار جهانی شیشه
ارزش بازار جهانی صنعت شیشه
ارزش بازار جهانی این صنعت در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۲۸.۷ میلیارد دلار برآورد شده که از این مقدار، حدود ۱۲۰ میلیارد دلار مربوط به تولید شیشه تخت بوده است. شیشه تخت، که به عنوان شیشه ورقهای یا صفحه شیشه نیز شناخته میشود، بیشتر برای تولید پنجرهها، درها، آینهها و پنلهای خورشیدی مورد استفاده قرار میگیرد.
این صنعت به طور مداوم در حال توسعه است و انتظار میرود که با سالانه حدود ۵٪ رشد داشته باشد. ارزش بازار صنعت بستهبندیهای شیشهای در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ از ۵۱.۲۳ میلیارد دلار پیشی گرفت. اکثر نوشیدنیها به دلیل ویژگیهای متمایز شیشه، مانند غیر واکنشپذیر و قابل بازیافت بودن، به بستهبندی بطری نیاز دارند.
هزینههای تولید
هزینه تولید یک واحد شیشه از سال 2004 تا 2021، 50% افزایش یافته است. دلیل عمده این افزایش، رشد قیمت انرژی، هزینههای حمل و تامین مواد اولیه بوده است.
تولید شیشه در ایران
در ایران، ۱۴ شرکت بزرگ و فعال در زمینه تولید بطریهای شیشهای وجود دارد. در حال حاضر، بدون اضافه شدن طرحهای جدید الاحداث، ظرفیت این واحدها در مجموع ۶۴۱ هزار تن است و با اضافه شدن طرحهای جدید، به حدود ۱ میلیون تن خواهیم رسید.
البته طرحهای محلی دیگری نیز در حال بهرهبرداری است که ظرفیت کل کشور را به حدود ۱.۵ میلیون تن خواهند رساند. به نظر میرسد که با توجه به نیاز حدود ۷۰۰ هزار تنی کشور در سالهای آتی، نیازمند صادرات در ظرفیتهای جدید الاحداث خواهیم بود
شرایط صادرات بلور ایران به برزیل و آرژانتین
محصولات تولید شده توسط شرکت هایی زیر که جزو بزرگترین تولید کنندگان کشور هستند و نامی شناخته شده در کشور می باشند به ندرت و بسیار کم به کشور های واقع در امریکای جنوبی صادر می شوند و این یعنی یک بازار بسیار عالی برای کسب سود اگر بتوانید صادرات مستقیم و بدون درد سری را به این کشور داشته باشید.
- 1.بلور اصفهان
- 2.بلور کاوه
- 3.بلور نوری تازه
از جمله روحیات مردم کشور برزیل و آرژانتین است که با پارچ ها و لیوان های دسته دار ارتباط چندان زیادی ندارند چرا که تمامی پارچ های موجود در آن کشور بدون دسته هستند. البته این بدون دسته بدون پارچ ها، به معنی این است که دسته در داخل خود پارچ می باشد و نمونه های ترکیه ای در این کشور فروش بالایی دارند.
فروش فوق العاده لیوان چاپی بدون دسته در امریکا
مصرف آب و سرو نوشیدنی های خنک در هر گوشه و کنار جهان وجود دارد لذا صادرات لیوان میناکاری فانتزی که مناسب برای این کار می باشد می تواند فروش خوبی نیز داشته باشد حال بیاییم در مورد، کشور های واقع در آمریکای جنوبی و بخصوص برزیل یک نگاه مخصوص تری داشته باشیم.
مردم این کشور علاقه فراوانی به خرید لیوان های بدون دسته چاپی دارند و بخصوص اگر این چاپ ها، از انواع شکلک ها یا ایموجی ها یا طرح های پرنده و حیوانات باشند نیز طرفداران بیشتر خواهد داشت و ایران نیز بزرگترین تولید کننده این نوع از لیوان های چاپی می باشد.
خرید نیم یک یا شات بلور کاوه در برزیل
قطعا همه شما میدانید که برزیل به کشور قهوه معروف است و بهترین و باکیفیتترین قهوهها در این کشور تولید و به سراسر دنیا صادر میشوند. پس میتوان گفت که یکی از نوشیدنیهای گرم محبوب در این کشور، قهوهها هستند.
با توجه به اینکه قهوهها در مدلهای مختلفی تهیه و سرو میشوند، لذا یکی از پرفروشترین محصولاتی که میتواند بعد از لیوانهای بدون دسته چاپی در این کشور فروش بالایی داشته باشد، انواع نیم یکها یا شاتها میباشند
مشخصات شیشه سکوریت
شیشه سکوریت
شیشه سکوریت در مقابل گرما مقاومت بالایی دارد و ایمنتر است؛ این نوع شیشه بر اثر اختلاف دما نمیشکند و یا دچار ترک نمیشود.
با اینکه شیشه سکوریت از لحاظ شکستن، مقاومتر و با دوامتر از شیشههای معمولی است، امکان شکستن آن وجود دارد. شیشه سکوریت در صورت شکستن به قطعات ایمن تقسیم میشود که این موضوع نیز میتواند یک مزیت باشد.
شیشه سکوریت یکی از پرکاربردترین نوع شیشهها است که در سالهای اخیر با افزایش تولید مرغوب آن روبرو هستیم که این موضوع در صادرات بیشتر تاثیر مستقیم دارد.
شیشههای سکوریت با شیشههای معمولی تقریبا فرآیند ساخت یکسانی دارند و تفاوت آنها بیشتر در مراحل این فرآیند است. به عنوان مثال، در مرحله گرما دهی، شیشه سکوریت مدت زمان بیشتری در این مرحله میماند و قالبگیری آن هم به طور کلی متفاوت از شیشههای معمولی است.
به دلیل فرآیند تولید خاص این شیشه، مقاومت شیشه سکوریت در برابر ضربه نسبت به شیشه معمولی بیشتر است و دیرتر دچار ترک و شکستگی میشود. این ویژگی شیشه سکوریت، آن را برای استفاده در مکانهای عمومی و پر رفت و آمد لازم میکند